تروریست‌های تجزیه‌طلب به کجا منتقل خواهند شد؟-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

تروریست‌های تجزیه‌طلب به کجا منتقل خواهند شد؟

گفته‌شده که طرحی در دست بررسی است تا تروریست‌ها در اردوگاهی کنترل‌شده به استان الانبار منتقل شوند درحالی‌که قبلاً گفته می‌شد آن‌ها به غرب موصل نقل‌مکان خواهند کرد که این جابجایی از ۲ جهت به نفع ایران است: غرب نینوا نسبت به الانبار هم به مرز‌های ایران نزدیک‌تر است، هم با توجه به نزدیکی به بافت کوهستانی آن تحرک تروریست‌ها را آسان‌تر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۳ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 14
کد خبر: ۲۰۳۹۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ انجام چهار نشست سیاسی و امنیتی پیاپی میان مقامات ایرانی و عراقی در روز‌های اخیر تکلیف تروریست‌های پراکنده‌شده در مرز‌های شمال غربی کشور را مشخص کرد. بیستم شهریورماه در اولین دیدار بافل طالبانی رئیس حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق که به تهران سفرکرده و با جمعی از مقامات امنیتی و دیپلماتیک ایرانی گفتگو کرد.

گفته شده است که هدف از این دیدار‌ها اعلام آخرین ضرب‌الاجل جمهوری اسلامی ایران در رابطه با تعیین دیوار حائل امنیتی میان ایران و اقلیم کردستان بوده است. بر اساس این طرح مسئولیت نزدیک شدن تروریست‌ها به منطقه حائل بر عهده طرف عراقی بوده و ایران خود را موظف می‌داند که در صورت تخطی از این اقدام بدون اطلاع قبلی مواضع گروهک‌های تجزیه‌طلب را پاک‌سازی کند، در این دیدار‌ها به بافل طالبانی گفته شد که مهلت پایانی ایران برای اجرای توافق‌نامه امنیتی به‌هیچ‌عنوان تمدید نخواهد شد.

در همان روز و درحالی‌که بافل طالبانی هنوز در تهران بود، دومین تحرک سیاسی پیش‌آمده و قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق و ریبر احمد وزیر امور داخلی اقلیم کردستان درباره اجرای توافقنامه امنیتی با ایران گفتگو کردند. در این جلسه که مشاور امنیتی دولت عراق به مقامات اقلیم خبر داد که تهران هیچ فرصتی دومی برای تروریست‌ها قائل نبوده و از این تاریخ به بعد مسئولیت هر تنش سیاسی و نظامی بر عهده اقلیم است. همچنین در این جلسه به مقامات اقلیم کردستان عراق هشدار داده‌شده است که در صورت حضور هر یک از مسئولان اقلیم و یا هر یک از اعضای کنسولگری‌های مستقر در اقلیم در مقر‌های گروهک‌های تروریستی، در صورت صدمه دیدن این افراد، مسئولیت به عهده خود آن‌ها خواهد بود.

پس‌ازاین تحرکات سیاسی و امنیتی مرکز اجرایی حزب تروریستی دموکرات کردستان از عراق، آمریکا و کشور‌های ائتلاف خواست مانع از اقدام نظامی ایران بە کمپ تروریستی این گروهک شوند. یک روز پس از انتشار این بیانیه و در ۲۲ شهریور، جلسهٔ دیگر میان طرف ایرانی و عراقی در منطقه اقلیم کردستان برگزارشده و محمدکاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با سفر به منطقه اقلیم رایزنی‌های قابل‌توجهی با مسعود بارزانی، نچیروان بارزانی و بافل طالبانی انجام داد، در این ملاقات نیمه محرمانه بار دیگر طرف ایرانی بر عدم تمدید مهلت به تروریست‌ها برای تخلیه مرز‌های ایران تأکید شده است.

در آخرین تحولات نیز فؤاد حسین وزیر خارجه عراق به تهران آمده و با همتای ایرانی خود دیدار کرده است، مجموعه این چهار نشست مشترک میان طرفین نتایج قابل‌توجهی داشته است، ازجمله آنکه با نزدیک شدن به آخرین اولتیماتوم ایران به عراق برای خلع سلاح گروه‌های تروریستی تجزیه‌طلب در اقلیم کردستان، گزارش‌های رسیده حکایت از آن دارد که نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال اعزام بخشی از تجهیزات زرهی خود به این شمال غرب کشور است.

ارسال تجهیزات به این منطقه حکایت از آن دارد که مهلت رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک به پایان رسیده و به‌زودی تکلیف تروریست‌ها طی عملیات رزمی، موشکی و پهپادی سپاه معین خواهد شد. سردار نیلفروشان معاون عملیات سپاه پیش‌ازاین اعلام کرده بود: ما از برادرانمان در اقلیم انتظار برادری داریم. جای دادن به تروریست‌ها در اقلیم که تبدیل به منشأ عملیات علیه کشورمان گردیده است نه با منطق برادری و نه با حسن هم‌جواری مطابقت دارد.

گزارش‌های کارشناسی شده نشان می‌دهد که برخی از این گروهک‌ها در روز‌های نزدیک به سال‌مرگ اغتشاشات قصد ورود به داخل کشور و انجام عملیات تروریستی را داشته‌اند، این گروهک‌ها با برخی عناصر خود در داخل کشور نیز در تماس بوده و حتی برای برخی مزدوران مبالغی را به‌حساب آن‌ها واریز کرده‌اند، این تحرکات توسط سازمان اطلاعات سپاه رصد و شناسایی‌شده و سر شبکه‌های آن دستگیرشده‌اند.

در سال‌های اخیر سپاه پاسداران در چند عملیات درخشان، اقدام به انهدام پایگاه‌های گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب مستقر در اقلیم کردستان عراق ازجمله گروه‌های تروریستی کومله، دموکرات و حزب پاک‌کرده است. آخرین این عملیات‌ها، سال گذشته در قالب عملیات‌های ربیع ۱ و ۲ صورت گرفت که مقر‌های تجمع، مراکز آموزش و فرماندهی گروه‌های تروریست تجزیه‌طلب در اقلیم کردستان عراق با موشک، توپخانه و پهپاد هدف قرار داده شد. پیش‌ازاین گروهک‌های تروریستی مراکز خود را از نزدیکی مرز ایران (حدود ۴۰ کیلومتری) به عمق بیشتری از خاک اقلیم شمال عراق (در فاصله بیش از ۱۰۰ کیلومتر) منتقل کردند و برای همین در عملیات‌های آتی برد حملات سپاه بیشتر خواهد شد.

گفته‌شده که طرحی در دست بررسی است تا تروریست‌ها در اردوگاهی کنترل‌شده به استان الانبار منتقل شوند درحالی‌که قبلاً گفته می‌شد آن‌ها به غرب موصل نقل‌مکان خواهند کرد که این جابجایی از دو جهت به نفع ایران است: غرب نینوا نسبت به الانبار هم به مرز‌های ایران نزدیک‌تر است، هم با توجه به نزدیکی به بافت کوهستانی آن تحرک تروریست‌ها را آسان‌تر خواهد کرد.

غرب نینوا به شرق سوریه و مناطق تحت کنترل قسد متصل است و هیچ بعید نیست با اِعمال فشار توسط آمریکا، این نیرو‌ها وارد سوریه شده و دست به فتنه‌انگیزی‌های جدید بزنند. در الانباراما کنترل ارتش بیشتر بوده و بیابان‌های آن چندان سازگار با تروریست‌ها نیست.

دکترین در برخورد با تروریست‌ها در بعد راهبردی، دفاعی و در بعد عملیات و تاکتیک هجومی است، یعنی در ابتدا ایران قصد تهاجم به هیچ کشوری را ندارد، اما در صورت بروز هرگونه تهدیدی، به مبدأ تهدید تهاجم خواهد کرد و تهدیدات را در همان مبدأ خود نابود می‌کند، البته در این دست عملیات‌ها از تجهیزاتی استفاده می‌شود که به افراد غیرنظامی کمترین آسیبی وارد نخواهد شد، بااین‌وجود عملیات نقطه زنی سپاه پاسداران اگرچه تروریست‌ها را هدف قرار داده است؛ اما پیامی بلند و با برد بالا برای دشمنان و مزدوران وابسته به آن‌ها در سراسر منطقه دارد.

از سویی انتقال سریع ادوات زرهی به مرز‌های شمال غربی حکایت از آن دارد که استراتژی دشمن تجمیع تروریست‌ها در بیرون و انتقال آن‌ها به درون یک راهبرد همیشه شکست‌خورده است که در آن راهبرد‌های ضد امنیتی به‌صورت «مکانیسم ماشه» علیه عوامل آن عمل خواهد کرد! البته اجرای یک عملیات روشن در کنارمرز‌ها تنها پیامی صریح برای تروریست‌ها ندارد، از سال ۱۳۹۷ به آن‌سو این پیام در برد‌های مختلف به عناصر دشمن منتقل‌شده است؛ تحرکات اخیر سپاه سیگنالی دقیق به حامیان و پشتیبان‌های مالی تروریست‌ها در منطقه دارد، هر چه سطح تنش بالا برود، ضربات محکم‌تر خواهد بود! / مشرق

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار